Det här med ägg.
Jag knäckte två ägg, ett var ifrån affären och det andra var från min mammas höns som bor i en stor inhängnad och ett värmeisolerat hönshus.
Det vänstra ägget är köpt i affären och märkt "Frigående höns" och lite mörkare orange till färgen, medans det högra ägget är klargult och ser mer fräscht ut. Jag själv tolkar det som att höns man har hemma som får gå fritt i en gigantisk inhängnad, lägger fräschare ägg för att dom mår bättre eller något?
svar - visst. Så jävla bra haha! :D
Jag är övertygad om att frigående höns mår bättre.På denna sidan : http://www.recepthjalpen.se/
så finns otrolig mycket och bra info. Testa att söka på "ägg" där. Då lär man sig allt om ägg, hur länge de håller i kylen, hur du kan kolla om de är för gamla etc. Det var även där jag hittade videon om blowjob.. :D
OJA !
Åh, vi har samma slags botten i våra stekpannor ser jag :D
Mycket möjligt. Min padre kläckte/knäckte ett ägg, det var två äggulor i det. Hur kommer det sig? :o om du har någon aning alltså ;)
SV:
IHIH I taack :D
tuff header!
fin blogg du har:)
Eller så har du photoshopat färgerna på äggen ;)
sv. taaack (:
Coolt ? :P
Låter som en klok teori :)
Det mörkare ägget har mer smak. Svenska äggulor är ju knappt gula om man jämför med ägg från lite varmare trakter. Rätt häftigt att det kan vara så stor skillnad mellan omelett och omelett. Jag är 100% ärlig nu! ;)
Ja precis, och det högra verkar mycket godare! :)
//Lisa
Det beror på vilken slags foder hönorna får. Ungefär som lax med rödare kött. Naturliga ägg är inte speciellt gula eller lax är speciellt röd snarare rosa. Sen att man tror det mer färgade smakar mer stämmer inte alls utan vad man är van med:)
Visst har det med hönsens foder att göra...
Jag måste dock få kommentera Aris påstående om att färgen på lax har med fodret att göra. Det har det inte utan det är konstgjorda färgämnens förtjänst att köttet är mörkt. Jämför med KRAV-märkt lax (där alla tillsatser är förbjudna) så ska ni få se vilken ljus, fin, rosa färg det köttet har!
Jag är ingen direkt ägg expert men det är nog mkt möjligt.
sen är dem ju så sjukt skev i sverige idag, med köttklister och gammal köttfärs och allt vad det heter. så hur fasen kan man va så säker på att det verkligen är frigående höns.?
om man inte har dem själv vill säga.
Ang lax så får den också foder som gör det rött plus ofta tillsätts nitrit i saltet för att få rödare färd. Krav odlad lax är fri från allt sån skit.
ju mörkare ägggulan är desto godare brukar den vara, ju ljusare den är så är det mindre smak