Jag kunde inte låta bli att googla.

Jag kunde inte låta bli att googla "symptomen" angående den läskiga känslan jag fick tidigare idag när jag diskade. Den där overkliga känslan av att det inte var jag som styrde mina händer.

Jag fick dock ett svar som jag tycker var helt okej. Det jag upplevde är tydligen vanligt, och speciellt för människor med panikångest.

Som vissa av er vet äter jag Ritalin mot ADHD och Seroquel (stämningsstabiliserande) mot bipolär sjukdom. Panikångest är något som jag haft från och till i flera års tid, men den senaste tiden har jag klarat mig ganska bra.


Såhär står det angående det jag upplevde idag:

"Du står i trappuppgången och ska just låsa upp ytterdörren. Plötsligt får du en mycket konstig känsla. Det är som om du flyger iväg, går utanför dig själv och ser dig själv utifrån."

"Det känns overkligt och skrämmande. Du har drabbats av overklighetskänslor."

"Ofta drabbar det personer med panikångest, men det kan också drabba människor utan några större psykiska problem. Ofta varar de bara mellan några sekunder och upp till ett par minuter, men det räcker för att skrämma slag på den drabbade."

"Hur många som har overklighetskänslor vet man inte, men panikångest har uppskattningsvis 400 000 svenskar. Overklighetskänslor är inte farliga eller skadliga."


Nu kan jag sova gott i alla fall. Hoppas ni kan det med!

Kommentarer
Postat av: LADY DAHMER - Confessions of a Neurotic Attentionwhore

ha! det där händer mig då och då.jag har dock lidit av panikångest i flera år, visste inte att det hade ett samband.... (frisk nu)

2010-08-06 @ 23:39:42
URL: http://ladydahmer.blogg.se/
Postat av: Lina -Zooda-

Är det panikångest?

Någon bup-läkare eller vad han nu var sa att jag hade det för två år sedan men jag fattade 0. Jaha då fattar man ju vad man hade i alla fall. (bra människor där borta på bup, verkligen.)

2010-08-07 @ 00:04:16
URL: http://zooda.blogg.se/
Postat av: tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Lina: Nej just det här var s.k "overklighetskänslor".Panikångest är lite mer jobbigt. Svettningar, darrningar, tryck över bröstet, svårt att andas, en känsla av att tappa kontrollen, tro att man ska bli galen och hjärtklappning. (Som gör att många tror att dom åkt på en hjärtinfarkt, när det i själva verket bara är panikångest)

2010-08-07 @ 00:10:10
URL: http://tobys.se
Postat av: Linn

Är ångest en biverkning av ritalin?

2010-08-07 @ 00:40:19
URL: http://wordswrittenbyme.blogg.se/
Postat av: Dennis WIdmark

Det är ju bra. Google är människans bästa vän =P

2010-08-07 @ 11:10:38
URL: http://denniswidmark.blogspot.com
Postat av: Linn

Okej!:) Jag har ätit Concerta, mina första biverkningar var konstant huvudvärk, hade aldrig upplevt något värre. nåt annat har jag inte riktigt haft, har dock haft utslag i ansiktet tror jag. Ska börja med den snart igen så vi får se om jag får nya biverkningar men det tror jag inte. Vilken dos har du i Ritalin?

2010-08-07 @ 11:47:17
URL: http://wordswrittenbyme.blogg.se/
Postat av: Laura

Usch. Jag har också känt sådär, och får lätt panikångest. (blivit lite bättre nu) Hade inte heller någon aning om att det hade ett samband. Men en gång fick jag en sådan "overklighetskänsla" när jag satt på hästryggen i full galopp. Det var det hemskaste jag varit med om.

2010-08-07 @ 12:15:08
URL: http://lingonlaura.devote.se
Postat av: Sofia n

Men guuuuud. Sådär brukar jag få ju!!! Jag har aldrig tänkt på det mer men jag kan få så jätteofta. Läskigt!

2010-08-08 @ 19:53:55
URL: http://underbaravilja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0