Ritalin - det finns en baksida med allt.

Jag är en sån där typisk snyftnörd som grinar till filmer. Titanic, Skönheten och odjuret, Lejonkungen - you name it, I'll cry it liksom.

Men något som jag har märkt med medicinen Ritalin (ADHD-medicin), är att man blir en aning apatisk. När min vän Isabell var här förra veckan så tittade vi på en gammal barnfilm som jag alltid brukar snyfta till, men denna gång kom det knappt en tår.

Okej, nu ljög jag - några tårar kom det men inte alls lika många som det brukade.


Jag kände mig nästan lite känslomässigt avstängd, eller rent utav apatisk. Om jag däremot struntar i medicinen så märker jag redan efter två dagar att jag får panik. Jag kan inte fokusera eller koncentrera mig överhuvudtaget och den där jobbiga impulsiviteten sätter igång snabbare än kvickt.

Och när impulsiviteten sätter igång, det är då det blir farligt. Det är då man åker ut på stan och sätter sprätt på alla pengar och inser att man får leva på knäckebröd och makaroner en hel månad liksom.

Tydligen finns det en baksida med allt. Men än så länge överväger det positiva det negativa.

Kommentarer
Postat av: Dennis Widmark

Jag tycker att du borde fortsätta med medicinen. du tar ju dem av en anledning. Dock kanske du kan byta till någon annan medicin om det går? Eller det kanske bara är så att du har sett filmen så många gånger att du inte känner något längre? =P

2010-06-30 @ 01:25:07
URL: http://denniswidmark.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Kände precis samma sak av Concerta ..fast kanske ännu lite mer "obrydd" i sånt jag vanligvis regerar på. Varken särskilt arg, glad eller ledsen. Sänkte dosen.. Så nu blev det bättre ! Har du provat Concerta ? Vad är din uppfattning om den isf ?

2010-06-30 @ 02:24:17
URL: http://zcrollans.blogg.se/
Postat av: Em

Det kan också vara att du får vänja dig, kanske det är nu du är "normal" (vad nu DET är, men att du känner det konstigt för att du inte är van. Vissa sidor av en sjukdom kan man nästan sakna därför att man har lärt sig uppskatta det. Till ex har jag lidit av sömnbrist, men i och med dålig sömn så vaknade jag PLING! med vidöppna ögon och hur morgonpigg som helst. Nu sover jag normalt och är morgontrött (som är mer "normalt"), men jag saknar det att vara riktigt vaken på en gång.

2010-06-30 @ 06:35:49
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Em

Sv: Ja, när man får kickar så är ju det skönt just där och då, samtidigt är det kanske inte så bra för en i långa loppet. Att "sörja" att man blir av med sina kickar är inte alls konstigt, men man får väga det mot varann - vad som är bäst för en. Jag tycker du jobbar på väldigt bra, Toby!

2010-06-30 @ 08:37:00
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Cecilia

Jag har inte ritalin utan medikinet och jag märker inte av den här avtrubbningen du berättar om faktiskt. Fast det kanske är för att jag blev avtrubbad redan när jag började på mina antidepressiva och ångestdämpande. Kanske inte går att trubba av mig mer liksom ;)

2010-06-30 @ 10:12:12
URL: http://ceciliatipsar.blogg.se/
Postat av: emelie.

känner igen det där.

2010-06-30 @ 11:05:35
URL: http://canard.webblogg.se/
Postat av: Mimmi :)

Shit jag känner exakt samma sak! Fast jag tycker att ritalin är bättre än concerta och stratera, jag har prövat alla haha!

2010-08-03 @ 20:47:10
URL: http://mimmiwarniing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0